Nu är dahliasäsongen över för i år

Nu är dahliasäsongen över för i år

Dahliasäsongen går mot sitt slut. Dags att gräva upp och lagra in alla dahliaknölar. Ett litet tidskrävande jobb, men det hör till dahliaodlingen.

Vi blickar tillbaka och ser att vi haft en fantastisk säsong, trots den rådande pandemin. Det har blommat som aldrig förr, och länge, i många trädgårdar och gett oss den lön för mödan vi väntat på sedan i april – maj, när vi satte knölarna.

Året som kommer vet vi inte så mycket om ännu, och vi återkommer så snart vi får reda på hur det blir i vår med mässor och andra evenemang. Fram tills dess är det hög tid att börja planera dahliasorter för nästa säsong, lägga beställningar och vänta tills de dyker upp i postlådan.

Trots pandemin så slutar det aldrig blomma i våra trädgårdar.